Kategorier
Artiklar

Lås dörren och känn tryggheten

Ett lås på dörren är viktigt för många. Men hur säkert är låset mot inbrott? Många gånger går inbrottstjuvar in andra vägar än via dörren. Fråga en låssmed hur man säkrar hemmet på bästa sätt.

Det är nog ingen i Sverige som har en ytterdörr som saknar lås. För många är det en trygghet att kunna sätta i en nyckel och vrida om och känna att man är herre i sin egen borg. Det spelar ingen roll om man bor mitt inne i stan nära paradgatan Avenyn eller på någon av öarna ute i norra eller södra skärgården. Trygghet är viktigt för många.
Det är viktigt att det inte går så långt att man får tvångstankar, så kallad OCD. Det finns de som inte kan gå någonstans innan man kollat av att dörren är låst minst 5 – 10 gånger. Då kan man bryta mönstret och skaffa en ny låsanordning.

Sätt stopp för obehöriga att ta sig in

Idag blir det vanligare att man skaffar ett kodlås på ytterdörren. Har man barn är det tacksamt att man inte behöver oroa sig för borttappade nycklar. Till kodlåsen finns också en digital app så man kan låsa upp för tillfälliga gäster i hemmet på distans om man inte är i närheten.

Har man funderingar och tankar kring sitt lås kan man ringa någon som arbetar med lås dagarna i ända. En kunnig och erfaren låssmed i Göteborg kan berätta hur man på bästa sätt säkrar både sin dörr och andra eventuella vägar in.