Kategorier
Artiklar

Färgrik lek för teambuilding

På en arbetsplats är det viktigt att det finns en god stämning bland personalen. Ett sätt att skapa en bra atmosfär är genom teambuildingaktiviteter. Alla ska kunna släppa jobbet och ge allt.

En av de mera omtyckta teambuildingaktiviteterna är paintball. För att spela måste man vara minst sex personer. Deltagarna börjar med att klä på sig en overall. Dessa overaller, masker samt semi automatgevär en sort avsedd för paintball och finns på plats. Specialkläderna behövs för att man inte ska förstöra sina egna kläder. Man kan bli smutsig när man rör sig i terrängen plus att man får färg på sig när man blir skjuten.

Banorna ligger i skogsterräng och det finns oftast ett antal att välja mellan. Vissa företag, som håller i dessa aktiviteter, har även en upplyst bana för kvällsaktiviteter.

Vem vinner?

Spelet går till på så sätt att lagen ska försöka ta flaggan från motståndarlaget. Blir man skjuten är man ute ur spelet. Det laget som först tar det andra lagets flagga eller har spelare kvar när motståndarlaget mist alla sina, vinner.

Det finns ingen begränsad tid när det gäller paintball. Så länge spelarna är igång kan de fortsätta att kämpa i sina lag. Men generellt sett håller spelet i sig runt en och en halv timme. Under spelets gång finns hela tiden personal med för att se till att allt fungerar som det ska. Dessutom håller de koll på läget och kan säga till när ena laget har vunnit. Det kan vara lite svårt för deltagarna att veta då de gömmer sig. Läs mer om paintball på denna sida: stockholmpaintball.se