Kategorier
Tandhälsa

Ta hand om tandhälsan

Nyinflyttad i stan eller i behov av vidgade vyer när det gäller tandhälsa? Att hitta en ny tandläkare är alltid lika spännande. Privattandläkare eller större mottagning – valet är ditt!

Att kvickt hitta en ny tandläkare är inte det lättaste. Det är ju sällan man planerar in tandläkarbesök, utan man tar tacksamt emot kallelsen när den dyker upp. Tandläkare slutar även på sina mottagningar ibland. Då kanske det är dags att se sig om efter en ny tandläkare!

Hur gör man för att hitta den bästa tandläkaren där man bor? Det första steget är helt klart att fråga grannar, vänner och bekanta som bor i närheten. Passa på att fråga varför de tycker att deras tandläkare är bra, och om de ogillar något med mottagningen. Steg två är att söka på nätet, de allra flesta tandläkare har en hemsida man kan läsa igenom. Hittar man någon man tycker verkar bra är det bara att ringa och boka tid!

Hitta en tandläkare du är trygg hos

Alla tandläkare arbetar med målet att deras patienter skall ha en välfungerande tand- och munhälsa. Så det spelar ingen roll om valet blir en liten klinik med bara en tandläkare, eller en större med många anställda. Det viktigaste är att du som patient trivs och känner dig trygg med den tandläkare du valt. För barn och ungdomar upp till och med 23 år är tandvården gratis. Är man 24 år eller äldre får man ett litet statligt bidrag till tandläkarbesök – om mottagningen är ansluten till Försäkringskassan. Läs mer om tandläkare på denna webbsida: tandläkaresolna.nu