Kategorier
Artiklar

Mat som gör gott för din hund

Det ljuvliga smackandet av en hund som äter är något som alltid känns mycket tryggt och bra i en hundägares öron. Då vet du att din hund mår bra och att du har valt ett foder som smakar gott.

Om du är en ny hundägare kan det bli nästan överväldigande att komma in i avdelningen för hundfoder i en butik. Det är inte helt ovanligt att hundägare kommer ut från avdelningen med något vilt i blicken och svettpärlor i pannan. För det kan vara hemskt att försöka välja vilken mat som kommer att vara bäst för din hund. Och vilket hundfoder som din hund kommer att tycka bäst om. Men det finns hjälp att få.

Byt foder sakta

Det klokaste som ny hundägare är att fortsätta ge din hund samma foder som den fick hos sin uppfödare. Och det är faktiskt så pass viktigt att du gör det, att din hund kan må dåligt annars. För om du ska byta foder ska det nya fodret sakta fasas in och inte bytas snabbt. Är du osäker på vilket foder som är bäst för din hund kan du passa på att fråga din veterinär. Där får du veta vad du ska tänka på när du väljer foder, och även besked gällande din hunds mående och skick. Så länge du inte har en hund som har problem med sin mage, eller annat, kan du ge ett foder som din hund tycker om och mår bra av.