Kategorier
Artiklar

Luktar det konstigt i huset?

Tycker du att det börjar lukta konstigt i huset kan det finnas många anledningar. Ibland kan det bero på dålig ventilation. Framför allt i äldre hus där ventilationssystemet inte är modernt.

Vackra Stockholm har många äldre fastigheter och villor. Har du en härlig äldre villa kan ventilationen tyvärr vara mindre härlig. Många äldre hus har självdrag som ventilation och det räcker inte alltid. Framför allt om du lagt tid på att isolera ordentligt. Kombinationen isolera mer och äldre hus kan leda till sämre ventilation. Misstänker du att du har problem? Vänd dig till ett företag som kan allt inom ventilation i Stockholm.

Typiska tecken på bristande ventilation

Det finns typiska tecken på att ventilationen är bristfällig. Det kan börja lukta inomhus. Då framför allt lite unket och i värsta fall luktar det lite mögel. Den doften kan även sätta sig i kläder. Andra vanliga tecken upptäcks ofta när du börjar spendera mer tid hemma. Det kan vara att du har huvudvärk ofta när du tillbringar tid hemma. Slemhinnorna blir torra och ögonen känns torra. Upplever du detta bör du kontakta en firma som ser över ventilationen hemma.

Kondens är också ett tecken på bristande ventilation. Då bildas det ofta kondens på insidan av fönsterrutorna. I badrummet kan du märka att det tar lång tid innan kondensen släpper efter dusch och bad. I köket är det lätt att märka om ventilationssystemet inte räcker till. Har du problem med att få bort stekoset är det ofta fläkt som behövs.