Kategorier
Artiklar

Köpa en egen bil

Från slott till koja. Från skog till skär. Och allt däremellan. Överallt finns det bilar och behov av ett sätt att ta dig till din skola, ditt arbete och ditt hem. Men inte utan ett körkort.

Den första bilen är alltid något mycket speciellt. Något som du kommer ihåg för resten av ditt liv. Kanske köper du den redan innan du har fått ditt körkort. Eller så kanske det är en bil som blir ditt första ärende när du står där med ditt färska körkort i handen. Ska det bli en liten bensinsnål kompis? Eller har du behov av en större bil som du kan frakta mycket i? Ska den vara grön? Ha soltak? Kanske en dragkrok? Det är lätt att drömma sig bort. Men innan du får sätta dig bakom ratten och köra från din bostad på Södermalm till fritidshuset i skärgården så är det något du behöver. Nämligen att kontakta en trafikskola i Stockholm för att ta ett körkort.

Bil eller motorcykel

En gång i tiden gick det att få körkort för motorcykel samtidigt som du fick körkort för bil. Men idag finns det ett flertal olika typer av körkort som du kan ta. Det kan vara för bil, lastbil, motorcykel och ett flertal olika grader av alla dessa. Vad du bestämmer dig för att ta beror på vad du vill köra framöver. Och du behöver inte bestämma dig med en gång. Du kan ta körkort för det du vill ha, när du vill.