Kategorier
Bil

Skrota bilen i Stockholm efter vildsvinskollision

Det kan finnas många anledningar till varför du behöver skrota bilen i Stockholm. En av dessa kan vara på grund av att du kört på ett vildsvin. Det blir inte mycket kvar av bilen efter den smällen.

Det finns sanslöst många vildsvin i Sverige. Man vet inte exakt hur många svin som rör sig i skogarna, men det handlar om hundratusentals. Uppskattningsvis minst 300 000 grisar. Under 2019-2020 sköt man ihjäl 146 000 vildsvin. Det var 34 000 fler än året innan dess. De förökar sig fort, med andra ord. Vildsvinen är också en stor trafikfara. Inte sällan korsar de vägarna och ställer till stora problem. Inte minst för den som har en sådan otur att den faktiskt kör på ett vildsvin. Det är sanslöst starka djur. Ett fullvuxet vildsvin kan väga upp till hundra kilo. Om du kör på ett vildsvin, då är det mest troligt att du blir tvungen att skrota bilen efteråt. Det är som att kollidera med en stor sten.

Bilskroten är din enda nästa destination

Det är inte bara ute på landet som risken finns att kollidera med vildsvin. Djuren finns även i Stockholmstrakterna. Om du kolliderar med ett vildsvin kommer det inte finnas mycket kvar av bilen efteråt. Den lär med all sannolikhet vara bortom all räddning, oavsett hur ny bilen är. Du har i så fall troligtvis inte mycket annat val än att skrota bilen i Stockholm. Kör med andra ord försiktigt. Du vet aldrig när ett vildsvin dyker upp på vägen.